Iedere week wordt onze koffie aangeleverd rechtstreeks vanaf de fabriek, soms zelfs meerdere keren per week. Het branden gebeurt voor ons op bestelling. Het is een misvatting dat koffie zo vers mogelijk moet zijn. De meeste koffies geven pas de optimale smaak zo’n 1-2 weken na het branden. Goppion Caffè is verpakt in een luchtdichte multi-laminaat verpakking met semipermeabel ventiel om een optimale versheid te garanderen. Het grootste verschil in versheid gaat u overigens merken als u overstapt van voorgemalen koffie naar zelf koffie malen. Een stap die wij altijd aanmoedigen.

Veel koffies worden verkocht als duurzaam of verbouwd volgens biologische standaarden, maar ze zijn niet gecertificeerd. Gecertificeerde koffiebonen worden gecontroleerd door onafhankelijke instanties die er op toezien dat de standaarden door de plantages echt worden nageleefd. Het is een misvatting dat dit voor veel koffieboeren te duur is. Aan gecertificeerde koffie wordt een hogere prijs toegekend op de wereldmarkt. Een certificaat en keurmerk verdient zich van zelf terug voor de boer en het geeft zekerheid aan de eindgebruiker. Let goed op de certificaten als u biologische en/of faitrade koffie koopt. Veel branders maken misbruik van de benaming of geven er een draai aan als een nietszeggend “bewust geproduceerd”. Goppion Caffè Nativo was in 1988 de eerste Italiaanse espressomelange die zowel biologisch als faitrade gecertificeerd is en heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept.

Dit is een bewuste keuze. Onze koffie wordt veelal professioneel ingezet in de horeca en zakelijke markt. Constante kwaliteit is daarbij een harde voorwaarde. Voor de thuisbarista kan het leuk zijn om verschillen tussen de verschillende oogsten te proeven, de professionele gebruiker zit daar niet op te wachten. Wel verkopen wij Single Origins, samengesteld uit koffies van verschillende plantages uit één specifiek land. De samenstelling wordt per oogst opnieuw bekeken om een constante kwaliteit te waarborgen. Het is leuk om de verschillende smaakprofielen per land te leren onderscheiden. Veel horeca ondernemingen gebruiken onze Single Origins als “specialty coffee” naast hun vast melange.

Arabicabonen zijn veelal vol van smaak en hebben een rijk spectrum aan smaaknuances. De Arabica koffieplant is een stuk gevoeliger voor misoogsten en kent een kleinere opbrengst. Deze koffieboon is hierdoor vele malen kostbaarder dan de Robusta variant. Bonen van de robuustere Robusta koffieplant worden soms als onderdeel van een espressomelange gebruikt specifiek voor (super-) volautomatische koffiemachines. De vollere smaak en de hogere opbrengst in crema is beter geschikt voor deze specifieke zetmethode.

Wij zijn importeur en kopen deze machines zelf rechtstreeks bij de fabriek in Italië. Daarnaast hanteren wij de Italiaanse prijzen, zonder enige opslag. Wij zien de machines als een serviceproduct bij de verkoop van onze koffie. Het zelfde geldt overigens voor koffiemolens en andere baristatools en accessoires.

Load More